Politika i gospodarstvo 16.05.2016. 10:53. Zadnja izmjena: 16.05.2016. 11:02.

Nadzorni odbor Međimurje - plina

Prepucavanje načelnika Selnice i Štrigove: tko laže, a tko samo malo zaobilazi istinu?

(Ne)izbor novog Nadzornog odbora Međimurje - plina ozbiljno je posvađao naćelnike Općine Selnica i Općine Štrigova, Ervina Vičevića (Reformisti) i Stanislava Rebernika (SDP).

Nakon što su Selnica i Sveti Martin na Muri na protekloj Skupštini Međimurje - plina dali podršku kandidatu iz Murskog Središća, umjesto, kako je navodno ranije bilo dogovoreno, kandidatu Općine Štrigova, krenula je žučna prepiska, uredno ispečatirana općinskim pečatima. U svojem pismu, štrigovski načelnik podsjeća svojeg selničkog kolegu da je usmeno, a kasnije i službenim pismenim očitovanjem, dao nedvosmislenu podršku kandidatu iz Štrigove, a sada nakon svega, Rebernik izražava duboku ogorčenost i razočaranje zbog promjene odluke do koje je došlo u tajnosti.

Rebernik Vičevića proziva za politikanstvo. Razočarani Rebernik, koji je nakon svega odlučio povući svojeg kandidata za članstvo u Nadzornom odboru, predbacije Vičeviću, što ga, ako je već podlegao "nemoralnoj ponudi" gradonačelnika (Dražena Srpaka, op nov.) da će se za podršku kanditatu iz Murskog Središća preko službene politike pokriti svi dugovi koji opterećuju Općinu Selnica, o tome nije obavijestio.

Rebernik izražava žaljenje što je na kraju svojeg mandata doživio takvo razočaranje i što su zbog takvog postupka načelnika Vičevića odnosi između dvije općine, a naročito između njih dvojice, ozbiljno narušeni.

Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova

Što je više kleveta i laži...

Vičević pak svojeg kolegu Rebernika proziva za klevete i laži uz tvrdnje da ga je ovaj prevario kad se pozivao na sporazum unutar grupacije po kojem mjesto člana NO pripada Općini Štrigova. Vičević je htio postupiti prema tom sporazumu, međutim, takav sporazum, kako je naknadno utvrdio selnički načelnik, ne postoji, a od svih pet članova grupacije potpisao ga je samo bivši gradonačelnik Murskog Središća Josip Dobranić.

Vičević Rebernika u pismu pita zašto je lagao u vezi sporazuma, ali i o navodnoj pisanoj suglasnosti Općine Selnica kandidatu iz Općine Štrigova. Reberniku također zamjera što ga nastavlja blatiti, poručuje da sukoba među općinama i njima osobno nema, već da je Rebernik u sukobu sam sa sobom te da neke Rebernikove izjave graniče s glupošću.

Kao znak dobre volje, načelnik Vičević poziva Rebernika neka inicira sastanak grupacije pa će se vidjeti tko će se odazvati.