Politika i gospodarstvo 02.11.2016. 09:48. Zadnja izmjena: 02.11.2016. 09:59.

Hajka na sjednici OV-a Šenkovca

Ruža Sermek: Umjesto da se rade mali kočeki, napravite multimedijalni centar!

Posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Šenkovec bila je, kao i svaki put, mirna i konstruktivna. No, situacija se drastično promijenila kada je došao red na pretposljednju točku dnevnog reda - raspravu o Strateškom razvojnom programu Općine Šenkovec do 2020. godine. Nakon što su tijekom godišnjih odmora proučili pedesetak stranica na kojima je potanko izložen razvojni program Općine u naredne četiri godine, vijećnicima je dana mogućnost da iskažu svoja mišljenja, primjedbe ili kritike.

I djeca imaju želje

Vijećnica Ruža Sermek preuzela je glavnu riječ te oštro iskritizirala strategiju nazvavši je čistim popisom želja u kojem su projekti nabacani zbrda - zdola. Prigovorila je i čelništvu Općine koje se fokusira na projektiće, a ne na poštene, velike projekte.

Umjesto da se rade mali kočeki bolje je napraviti multimedijalni centar koji bi objedinjavao više djelatnosti i koji bi imalo više dvorana u kojima bi se u isto vrijeme moglo odvijati više događanja, istaknula je R. Sermek.

Načelnik Saša Horvat i njegov zamjenik Vladimir Novak ostali su vidno zbunjeni riječima vijećnice koja predočenu strategiju, koja je realno ostvariva, naziva listom želja, a umjesto toga predlaže projekte teške dvadesetak i više milijuna kuna, koje nije moguće realizirati u roku od četiri godine. Načelnik Horvat odgovorio je da je sve u strategiji ostvarivo te da nije poanta strategije navoditi megalomanske projekte. Na njega se nadovezao zamjenik Novak uz riječi da je želje bolje prepustiti djeci, a ovdje se orijentirati na ono što se može financirati i napraviti u relativnom kratkom vremenu trajanja jednog mandata.

Vijećnica R. Sermek je iz objašnjenja zamjenika načelnika Općine Šenkovec shvatila da V. Novak iznosi sumnje u njezinu inteligenciju te ju uspoređuje s malim djetetom, zbog čega se uvrijedila i zatražila od predsjednika Općinskog vijeća da zaštiti njezin integritet.

Bacili ste 50 milijuna kuna u vjetar!

Spomenuta prepucavanja prekinuo je predsjednik Vijeća Antun Juras, istaknuvši da ne vidi razlog za uvredu, no, situacija je opet kulminirala uključivanjem Mladena Moharića. Bivši načelnik podržao je vijećnicu Sermek u konstataciji da je strategija lista želja te kazao da je sve samo bačena rukavica za ljude i medije, od čega se ništa neće realizirati. Predbacio je vladajućima da su od 2009. godine potrošili skoro 50 milijuna kuna, a tim novcem nisu ništa napravili, niti uvažili bilo koji prijedlog oporbe.

Mladen Moharić (HDZ)

Žustra rasprava završila je načelnikovim pozivom Mohariću da, za promjenu, umjesto kritika dođe u upravu Općine i da neki konstruktivan prijedlog.