Politika i gospodarstvo 14.04.2016. 15:02. Zadnja izmjena: 14.04.2016. 15:03.

HZZ - Područni ured Čakovec

Sajam poslova u Murskom Središću iznimno posjećen

Sajam poslova u Međimurskoj županiji, deveti koji organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Čakovec u partnerstvu s HGK - Županijskom komorom Čakovec, rotiranjem manifestacije između tri međimurska grada – Čakovca, Preloga i Murskog Središća, u četvrtak, 14. travnja, u sportskoj dvorani u Murskom Središću iznimnim je posjetom bio izravan dokaz da nije pitanje je li sajam potreban, jesu li nezaposleni stvarno neazposleni i koliko se trude pronaći (nova) radna mjesta.

Gužva oko šezdeset i pet štandova škola, ustanova i tvrtki koje su predstavile svoju ponudu ili potražnju na sajmu nametala je dojam da ne bi bilo previše da se sajam održava barem dva puta godišnje!

Model usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada koji omogućava izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba ili onih koji žele promjenu karijere i poslodavaca očigledno funkcionira, kao što funkcionira motiviranje osnovaca na izbor produktivnih, traženih zvanja koja nude srednje škole.

Izlagače, posjetitelje, goste i uzvanike na otvorenju sajma pozdravili su Marina Kodba – Predstojnica PU HZZ Čakovec i Dražen Srpak, gradonačelnik domaćina manifestacije, Grada Mursko Središće.

Uz dobrodošlicu svima mališana iz folklorne skupine OŠ Mursko Središće "Klinčeki" sajam je otvorio župan Matija Posavec, zaželjevši svim tražiteljima posla uspjeh u izravnoj komunikaciji s poslodavcima, a poslodavcima pak, s druge strane, uspjeh u pronalaženju deficitarnih kadrova za svoje proizvodne procese.