Kultura i prosvjeta 12.02.2016. 09:04. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Uz tjedan psihologije u Hrvatskoj

Društvo psihologa Varaždin na Psihošpanciru okuplja ugledna imena hrvatske psihologije

Uz Tjedan psihologije koji će se u Hrvatskoj obilježavati narednog tjedna, od 15. veljače, u Varaždinu će biti održan Psihošpancir koji će trajati dva dana, 19. i 20. veljače. Organizira ga Društvo psihologa Varaždin čija je predsjednica klinička psihologinja Županijske bolnice Čakovec Andreja Bogdan.

Program će se odvijati u dvoranama A i B Sveučilišta Sjever u Varaždinu, a obuhvaćat će brojna izlaganja psihologa čija je priroda posla različita - od profesionalnog savjetovanja do kliničara. Brojna ugledna imena hrvatske psihologije govorit će o temama poput obitelji, rada s darovitim učenicima u osnovnoj školi, izazovima roditeljstva, o suočavanju sa stresom, stavu stanovništva o psihičkim bolesnicima, psihološkim aspektima suvremene obitelji, braka i partnerstva i brojnim drugim temama.

Rekordan odaziv izlagača na Psihošpancir komentira predsjednica Društva

- Psiholozi, ali i osobe drugih struka kojima je zajednička briga o ljudima i društvu općenito, rado su se odazvali našem pozivu. Nakon što smo utvrdili petnaestak govornika, spontano se dogodio izniman interes naših kolegica i kolega da uz Tjedan psihologije iznose teme na kojima rade, a zanimljive su i struci i građanima. U konačnici, aktualnost tema koje su zastupljene u programu tiču se svakoga od nas - ističe Andreja Bogdan.

Kompletni dvodnevni program Psihošpancira sa temama kao i svim ostalim informacijama možete vidjeti ovdje.

Sudjeluje ukupno 75 predavača iz svih krajeva Hrvatske (Zagreb, Zadar, Rijeka, Dubrovnik, Virovitica, Požega, Karlovac), a u dva dana održat će 55 sati predavanja, radionica, predstavljanja knjiga, novih psihodijagnostičkih instrumenata… Svi su događaji otvoreni za javnost, a zbog lakše organizacije svi zainteresirani mogu se prijaviti na stranici Psihošpancira i navesti koje ih teme interesiraju.

- Kad su već toliki psiholozi i psihijatri došpancirali u Varaždin sa obiljem interesantnih tema špancirajte i Vi ovim jedinstvenim festivalom psihologije, poručuju za kraj Društvo psihologa Varaždina.

 

Izvor: Aleksandra Ličanin