Kultura i prosvjeta 12.02.2016. 14:31. Zadnja izmjena: 05.12.2016. 12:06.

Za još bolje rezultate

Svečano otvoreni novi prostori OUŠ "Miroslav Magdalenić"

Prigodnim programom u četvrtak, 11. veljače učenici i djelatnici Osnovne umjetničke škole „Miroslav Magdalenić" Čakovec obilježili su početak korištenja svojih novih proširenih prostora, u zgradi u ulici Vladimira Nazora.

Škola je na istoj lokaciji već dužem, no donedavno je radila u skučenim prostorima. Prošlogodišnjim preseljenjem susjeda – Gradskog poduzeća „Stanorad" u poslovnu zgradu bivšeg MTČ-a, prostor im je proširen za 150 kvadratnih metara te je odmah počela obnova unutrašnjosti.

"Kad se sredinom prošle godine „Stanorad" preselio u nove prostore, nismo dvojili da stare treba dobiti vaša škola. Djeca koja se ovdje obrazuju, nastavnici koji rade te sama ustanova mnogo su pridonijela promociji Čakovca kao sredine koja ulaže u kulturi i cijeni glazbu", rekao je na početku programa gradonačelnik Stjepan Kovač. Učenicima i njihovim mentorima čestitao je i na uspjesima te zaželio da oni u narednom razdoblju budu još bolji.

Ravnateljica škole Senka Bašek-Šamec zahvalila se Gradu na ulaganjima i višegodišnjoj potpori, ističući da bez nje danas ne bi bili tu gdje jesu. Ovom dogradnjom, naglasila je, izbjegnut je rad u 2 smjene, a nastava je bolje i kvalitetnije organizirana. Svaki profesor ima prostor za individualnu nastavu, a u velikoj dvorani mogu se održavati i probe. Sve to, završila je Bašek-Šamec, pomoći će da naši učenici postižu još bolje rezultate.

Škola, inače osnovana prije 20 godina, bogatija je za 5 novih prostorija. U osvježenje interijera uloženo je oko 300.000 kuna, od čega 130.000 iz gradskog proračuna. Osim prostora u Čakovcu ima i 4 područna odjela s ukupno 400 učenika i 30 zaposlenih.

U popratnom programu svečanosti otvaranja prostora nastupili su Hana Perko, Hugo Mađarić, Karlo Horvat, Katrina Horvat, Erik Vrbanec, Noa Petek, Lucija Horvat i Dora Kos.