Pozornica 27.11.2016. 11:41.

Prijatelji za Katružu

Međimurska zaklada solidarnosti ponovno ujedinila velika srca!

Punih 16 godina Međimurska zaklada solidarnosti Katruža financijski pomaže oboljelim sugrađanima dodjelom novčanih sredstava za potrebe liječenja, rehabilitacije, transplantacije organa, nabave pomagala i lijekova kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove. Humanitarno djelovanje Zaklade Međimurci su prepoznali i podržali od samih početaka njezinog djelovanja, pa iz godine u godinu kupnjom ulaznica za dobrotvorni koncert Prijatelji za Katružu, ali i sudjelovanjem u brojnim akcijama koje Katruža provodi tijekom cijele godine, svojim doprinosom pomažu u liječenju Međimuraca i Međimurki.

U predblagdansko vrijeme na pozornici prepune dvorane čakovečkog Centra za kulturu nastupili su Gazde, Mejaši, Željko Grahovec i Gordana Lach, Tamburaški sastav Kumovi, Kulturno - umjetničko društvo Mačkovec i KUD Zasadbreg, Ivica Jurgec, Neno Gavez i Globus Band, Vladimir Košir Tonka, Josip Sanjković Mitrica, Meri Šeparović Vresk, Chorus Blas Ivanovec te Martina Jakšić Rodiger, Damir Rodiger i Marko Žerjav.

Gordana Lach i Željko Grahovec

Program je vodio Miljenko Ovčar. Pri samom kraju dvosatnog koncerta publici se obratio i predsjednik Zaklade, međimurski župan Matija Posavec. U svom je obraćanju istaknuo da sreća jedne osobe ne znači mnogo ako su ljudi oko nje nesretni.

To je načelo humanosti, to je načelo solidarnosti i zahvaljujem vam što smo u nekoliko dana uspjeli napuniti dvoranu. Zaklada je danas itekako potrebna. Dolazi vrijeme blagdana, svima želim puno zdravlja prije svega, budite i dalje ovako humani i plemeniti. Budite dobri ljudi, prave Međimurke i Međimurci, rekao je župan M. Posavec. Zahvalio je svima koji unatrag 16 godina podupiru rad Zaklade te je čestitke za uspješnu organizaciju uputio cijelom Upravnom i Organizacijskom odboru Zaklade. Od prodaje 501 ulaznice prikupljeno je 17.535 kuna.

Ivica Jurgec

Katruža je od svog osnutka bolesnima dodijelila više od 5,000.000 kuna pomoći. U prošloj je godini dodijeljeno 98 pomoći u iznosu od 309.000 kuna, dok su u 2016. godini dodijeljene 84 pomoći ukupnog iznosa 243.636 kuna.