Život udruga 29.01.2018. 11:16.

Draškovec

Brod prijateljstva 'Lijevih' plovi već 40 godina

Već četiri desetljeća složna družina Draškovčana ispisuje lijepu prijateljsku priču, a njihova je udruga Lijevi ovih dana proslavila punih 40 godina postojanja.

Udružili su se 1977. godine, još kao mladi dečki, pa si ime Lijevi nadjenuli jer su u utakmicama koje su se igrale između lijevih i desnih uvijek odabirali biti - lijevi. Samo je Vlado Vadas, jedan od inicijatora, tada bio oženjen, a danas su upravo njihove supruge snaga koja ih pokreće.

- Udruga smo koja je utemeljena na prijateljstvu, a u međuvremenu su se i naše supruge toliko povezale i sprijateljile, da ako mi i zadremlemo, odmah nas špotaju i potiču na aktivnost, kaže Vlado, donedavni dopredsjednik.

Od osnutka, dodaje, nije prošla niti jedna godina bez da se druženje nije organiziralo barem 2-3 puta, jednom obavezno uoči 8. ožujka, Međunarodnog dana žena. Nije izostala niti lani, a uz nekoliko piknika, Lijevi su bili i na izletu na kojem su razgledali šibenski kraj.

Sve je aktivnosti na godišnjoj skupštini, već 40. po redu, pobrojio dosadašnji predsjednik Ivan Slaviček, prije nego što je dužnost na idućih godinu dana predao novome predsjedniku Vjekoslavu Kvakanu i njegovu zamjeniku Đuri Mihaljcu.

- Od mladosti živimo, zabavljamo se, putujemo – kao braća. Naš brod, iako malo zastario, i dalje plovi te njegov kurs nećemo mijenjati, a kamoli bacati sidro, slikovit je bio novi predsjednik.

Skupštinu su nastavili uz zabavu i smijeh, pa je netko u šali istaknuo i nadu kako će se s novim predsjednikom – ribičem, društvo okrenuti zdravijoj hrani te skinuti kilograme koje su nakupili uz dosadašnjeg čelnika – lovca.