Život udruga 25.03.2016. 11:20. Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:28.

Vatrogasna skupština

DVD Pustakovec Buzovec Putjane ima čak dvije ekipe na Državnom natjecanju

U subotu je u Vatrogasnom domu u Pustakovcu, održana skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pustakovec Buzovec Putjane. Ovaj DVD imao je izuzetno uspješnu godinu, najbolje je ocijenjen u svojoj dugogodišnjoj povijesti, dvije ekipe plasirale su se na Državno natjecanje, a osim o svojoj primarnoj zadaći, zaštiti ljudi i imovine od požara, uključivali su se i u druge aktivnosti koje su se organizirale u tom dijelu grada.

Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije te ujedno i predsjednik DVD-a Mario Medved, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Dragutin Trupković, blagajnik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Josip Jezernik te predsjednik Gradskog kotara Jug Miljenko Zorko.

Članovi DVD-a su sudjelovali na natjecanjima, a prošla je godina bila izuzetno uspješna. Naime, muška ''A'' desetina te ženska ''A'' ekipa plasirali su se na državno natjecanje koje će se ove godine održati u Puli, što je izuzetan uspjeh. Time se pohvalio i predsjednik DVD-a Mario Medved koji je istaknuo da je DVD premašilo sve ono što su planirali za prošlu godinu, a vezano je uz redovne aktivnosti. Suradnja s drugim udrugama s područja Grada, JVP-om te Vatrogasnim zajednicama Županije i Grada bila je vrlo dobra. Medved se zahvalio i Gradskom kotaru Jug na financijskoj pomoći kojom je popraćen njihov rad.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač rekao je da su naša dobrovoljna vatrogasna društva primjer kako udruge trebaju funkcionirati. Djeluju u svakom mjestu u sastavu Grada, aktivni su sudionik društvenog života, a zahvaljujući njima imamo vrlo malo šteta od požara. Grad će i ubuduće rad društava financijski pratiti, naravno u okviru svojih mogućnosti. Na Skupštini su podijeljene spomenice za 20 i 30 godina uspješnog rada u DVD-u.

Izvor: Damir Perhoč