Život udruga 18.12.2018. 11:45. Zadnja izmjena: 18.12.2018. 11:50.

Varaždin

Udruge slijepih proslavile blagdan Svete Lucije

U četvrtak, 13. prosinca članovi Udruge slijepih Međimurske županije i Udruge slijepih Varaždinske županije tradicionalno su proslavili blagdan Svete Lucije svetom misom u varaždinskoj katedrali. Misi je prethodila sveta ispovijed, a nakon euharistijskog slavlja slijedio je ručak i druženje s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom u svećeničkom domu. 

U pripremi za ispovijed vlč. Leonardo Šardi, povjerenik za osobe s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, govorio je kako slijepe osobe lakše pronalaze put do duhovnog svjetla i ohrabrio sve članove dviju udruga. Sveta Lucija u tom je pogledu pravi primjer kako ići prema svjetlu vjere. Predvoditelj misnog slavlja mons. Josip Mrzljak osvrnuo se na tri osobe: Bogorodicu Mariju, proroka Izaiju i Ivana Krstitelja. Marija je strpljivo čekala Kristovo rođenje i nije posustala slijedeći Gospodina. Prorok Izaija bio je uz svoj narod i ohrabrivao ga u iščekivanju Mesije. Sveti Ivan Krstitelj propovijedao je o kraljevstvu Božjem i najavio je dolazak Isusa Krista kojeg je na rijeci Jordan i krstio. 

Ovaj je susret svima donio ohrabrenje i dodatnu radost u iščekivanju blagdana Božića, a želja biskupa Mrzljaka, vlč. Šardija i svih članova udruga jednaka je: da se tradicija duhovnih susreta nastavi i u godini koja dolazi. Provedbu ove aktivnosti omogućile su Općine i Gradovi s područja Međimurske županije, koje financiraju provedbu projekta „Pravi put“.

Izvor: Marija Ciglar