Košarka 16.02.2016. 10:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Uskoro kup Krešimira Ćosića

Košarka: Patrik Jambrović iz kola u kolo sve bolji!

Nakon što je u prošlom kolu protiv Splita odigrao svoju najbolju prvoligašku utakmicu, Patrik Jambrović samo je tjedan dana kasnije odigrao još bolje na gostovanju protiv najbolje momčadi lige, Zagreba.
Zagreb i Kvarner 2010 dva su uvjerljivo najbolja sastava A-1 lige, a međusobni susret u Zagrebovoj dvorani Trnsko odlučivao je o prvom mjestu regularnog dijela A-1 lige. Zagreb je bio bolji s 92:84, a Jambrović je nadmašio svoje brojke iz prošlog kola u domaće susretu protiv Splita kada je postigao 16 poena. Protiv Zagreba koji je po kvaliteti u rangu ABA lige, Patrik je dobio 25 minuta, a za to je vrijeme ubacio 18 poena (dvica 8/9, trica 0/2, bacanja 2/2), skočio sedam puta i imao dvije osvojene lopte. 
Susret koji ste mogli pratiti uživo u prijenosu na HRT 4, bio je zanimljiv još po nečemu. Patrika ste mogli gledati u duelu protiv još jednog talenta, Luke Božića koji je također ubacio 18 koševa. Jambrović i Božić su prije prvoligaške karijere igrali A-2 ligu sjever u dresovima Međimurja i Bjelovara te su imali mnogo međusobnih duela i na drugoligaškim terenima.

Gledajte Jambrovića u kupu Krešimira Ćosića

Na redu je Kup Krešimira Ćosića, a završni turnir se igra u gradu košarke, Zadru u srijedu i četvrtak (17. i 18. veljače). Patrikov Kvarner na teren će u utorak s početkom od 17:10 sati gdje će u prvom polufinalnom susretu odmjeriti snage protiv Euroligaša Cedevite iz Zagreba. Prijenos možete pratiti na HRT 4. Drugi polufinalni par čine domaći Zadar i Cibona.