Košarka 07.03.2016. 09:12. Zadnja izmjena: 07.03.2016. 12:42.

Košarka - osnovne škole

Košarkaši OŠ Donji Kraljevec plasirali se na državnu završnicu!

Veliki uspjeh ostvarila je košarkaška momčad Osnovne škole Donji Kraljevec koja se plasirala na državnu završnicu koja se krajem travnja igra u Poreču. Tri stepenice stajale su na putu prema ovom povijesnom uspjehu za Osnovnu školu Donji Kraljevec.

Prvo su na županijskoj poluzavršnici koja se igrala u Donjem Kraljevcu bili bolji od OŠ Kotoriba i III. OŠ iz Čakovca. Nakon toga slijedila je županijska završnica gdje su svladani OŠ Nedelišće i još jednom OŠ Kotoriba. Nakon što su osvojili prvo mjesto u županijskom natjecanju, uslijedila je regionalna završnica u Koprivnici na koju su se uz OŠ Donji Kraljevec plasirale škole iz Ludbrega, Đurđevca i Virovitice. OŠ Donji Kraljevec prvo je u polufinalu bila uvjerljiva protiv Virovitice s 46:9, a u finalu su lakoćom dobili Ludbreg s 42:6. Prvo mijesto donijelo im je plasman na državno natjecanje, a treba naglasiti kako je ovo prvi put u povijesti škole da se neka sportska momčad plasirala na državno natjecanje. Veliki uspjeh, kako za školu tako i za Košarkaški klub Donji Kraljevec budući da su svi igrači članovi kluba s kojim također nižu zapažene uspjehe u mlađim kategorijama.

Košarkašku ekipu do ovog iznimnog uspjeha vodili su treneri Mihael Ružić i Dino Lepen te profesor Damir Žegarac, a igrači koji su postigli ovaj uspjeh su: David Lepen, Nikola Ivanović, Lovro Moharić, Lovro Horvat, Hugo Jurčec, Lovro Vlah, Matija Štefok i Josip Kovačić.