Nogomet 16.03.2016. 10:00. Zadnja izmjena: 16.03.2016. 10:08.

Treća nogometna liga - istok

NK Međimurje protiv Ždralova lako do uvjerljive pobjede

MEĐIMURJE – MLADOST ŽDRALOVI 3:0 (1:0)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja:150. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Strijelci: 1:0 Vuk (34), 2:0 Petrović (54), 3:0 Petrović (83).

MEĐIMURJE: D. Šafarić, Šimunić, Kristić, Režić, Branilović, Petrović (84. Mesarić), N. Šafarić, Vuk (87. Pintarić), Šimek, Golik, Ujlaki (81. Marcijuš).Trener: Mario Kovačević.

Trebao je to biti derbi 18. prvenstvenog kola, ništa međutim od toga, Čakovčani su lako došli do uvjerljive pobjede, mogla je ista biti prema viđenome i prilikama daleko uvjerljivija, gosti su rezultatski na kraju dobro prošli.

Već u 3. minuti Šimek nije iskoristio stopostotnu priliku, pucao je u dobro postavljenog Srbljenovića. U 12. minuti Petrović sam na desetak metara, također je bio neprecizan, pucao je preko gola, a u 18. minuti nakon udarca iz kuta koji je dobro izveo Vuk, Kristić je pogodio stativu. Petrović nije bio precizan ni u 32. minuti, pucao je iz dobre pozicije kraj gola, mogao je i bolje završiti akciju, dodati loptu dvojici slobodnih suigrača.

U 32.minuti konačno zasluženo vodstvo domaćih. Dobru akciju domaće navale dobro je završio mladi Leonard Vuk s 18-20 metara. Bio je precizan, a Srbljanović nemoćan. Jedinu ozbiljnu akciju i priliku tijekom svih 90 minuta imali su gosti u 36. minuti; nakon udarca iz kuta Branilović je glavom izbacio loptu s gol linije.

U drugom poluvremenu i dalje inicijativa i prilike domaćih. U 49. minuti na dodavanje Petrovića Šimek nije iskoristio svoju drugu izglednu priliku, pucao je kraj gola. Pet minuta iza toga i drugi pogodak Čakovčana. Loptu je u igru iz auta ubacio Branilović, Vuk ju je dobro prihvatio i proigrao Petrovića, a ovom nije bilo teško poentirati. Isti "dvojac" bio je u akciji u 76. minuti, ponovo je bio dodavač Vuk, ali Petrović ovaj put nije bio precizan.

Precizan je ipak bio u 83. minuti na dodavanje Marcijuša, pretrčao je gotovo pola igrališta, gostujući igrači nisu ga uspjeli stići, zaobišao je i Srbljanovića i postigao treći, a svoj drugi pogodak na utakmici za veliko veselje malobrojnih gledatelja.

Obavezno spominjemo i vrlo dobro suđenje osječkog suca Domagoja Kurtovića, suđenje kakvo bismo više puta željeli gledati.