Kolumne 23.07.2016. 10:45. Zadnja izmjena: 23.07.2016. 10:46.

Komentar Željke Drljić

Tako je govorio Zaratustra!

Na prošlotjednoj sjednici županijske Skupštine drznuo se HDZ-ov vijećnik Nino Marđetko upitati župana Matiju Posavca o zapošljavanju u Županiji, referirajući se na tekst objavljen u listu Međimurje od 4. srpnja, o ustoličenju županove obiteljske prijateljice u Međimurskoj županiji.

U službenom izvješću MŽ-a sa sjednice doslovce piše (nismo čak ni lektorirali da se nešto od ljepote, ne daj Bože, ne izgubi "u prijevodu"): Nino Marđetko (HDZ) pak je postavio pitanje o zapošljavanju u Županiji, te tražio pisano očitovanje pritom naglasivši kako su nakon jednog članka u novinama došli do zaključka da je masa ljudi zaposlena.

A župan prokomentirao: Vrlo je indikativno to kako je novinar (Vlado Trstenjak iz lista Međimurje, op.ur.) meni postavio ovo pitanje prije tri tjedna, očito se čekalo s objavom koja je izašla u novinama dva dana prije skupštine na kojoj je vijećnik HDZ-a dalje potencirao to pitanje.

OTVORIO MI OČI

E, dragi župane, znam da vam je bilo teško čekati objavu teksta o zapošljavanju obiteljske prijateljice, duuuga dva tjedna, toliko duga da vam se učinilo da su prošla tri, čak i više. Znam da ste čekajući gotovo i zaboravili što ste izjavili. Nadvilo se, u međuvremenu, puno oblaka nad Murom i Dravom, dragi župane... taman stavim tekst o županskom zapošljavanju, a Švicarci napadnu i pitaju Kol'ko košta Međimurje (plin)? Opet uvrstim tekst, a iz dekanovskog kukuruza mi iskoče nestašci - ustašci...

I naivno pomislih da je to bila koincidencija... sve dok mi pronicljivim istupom sa zadnje sjednice županijske Skupštine ne otvoriste oči: ma, u pravu ste! Sve je to HDZ-ova spačka! Oni su upravljali terminom objave članka o županskom zapošljavanju, oni su nam poslali podmukle Švicarce i podmetnuli korov u kukuruz...

Al, ne brinite, dragi župane, bit će još zapošljavanja (ako uskoro ne odete za ministra u Zagreb, šmrc), pa ću gledati da tekst strpam u novine odmah, makar u rubriku Slobodna radna mjesta - s podnaslovom POPUNJENO. Da nam HDZ opet ne izleti s kakvom novom spačkom i nasekira vas. Ma, oni su opasni, župane, oni vas guraju u paranoju! Znam ja, župane, da vama nije lako: bez SDP-a ne možete do Zagreba. Al, čuvajte se i njih. Oni su ljubomorni na vaš uspjeh, na vašu popularnost među pukom.

Znate li tko bi se najviše radovao da postanete (mini)star? Gradonačelnik Čakovca esdepeovac Stjepan Kovač. Jedino ako pouzdano zna da se vi nećete kandidirati, mirno će spavati do idućih lokalnih izbora. Jer, ako se kandidirate za njegovu fotelju, ode Stjepan u fusnote. Čuvajte se i HSS-a. To su fakini... do zadnjeg ne znaš čiji su.

Posebno se, dragi župane, čuvajte svojih, HNS-a. Bez vašeg znanja se grupiraju i šetaju oko naše redakcije... kao lijepo je vrijeme, pa smo malo izašli... Malo sutra! Tko zna, župane, što (nam) smjeraju i što će nam, iza leđa, staviti u novine! Svi su se urotili protiv vas, zato, nek vam snaga bude postojana kano klisurina.

I dalje mi otvarajte oči, zato što je moj pogled suho-realističan, jer nisam ni na HNS-u, ni na HDZ-u, ni SDP-u, ni LSD-u.

* Komentar objavljen u listu Međimurje 11. srpnja