Politika i gospodarstvo 23.08.2016. 07:31. Zadnja izmjena: 24.08.2016. 10:49.

Most nezavisnih lista

Božo Petrov: Za osam mjeseci smo učinili čudo

U subotu, 20. kolovoza, Čakovec je posjetio predsjednik Mosta i potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov, i u kraćoj šetnji centrom grada razgovarao s građanima.

U njegovoj su pratnji bili neki kandidati stranke s liste za III. izbornu jedinicu, Robert Podolnjak, koji je prvi na listi te preostala četri kandidata iz Međimurja, Matija Kikelj iz Čakovca, drugi na listi, Gordana Vuković, četvrta, i Sonja Fažon, osma, obje iz Novakovca, te Davor Vikert iz Čakovca.

Petrov je nakon toga posjetio i Nedelišće, a onda i Špancirfest u Varaždinu.

Očekujem u ovoj izbornoj barem isti, a i iskreno rečeno i bolji rezultat nego prije osam mjeseci, rekao je Petrov u kraćem razgovoru s novinarima. Građani tada nisu ni znali tko smo, a sada vide što je MOST napravio, obrazložio je.

Naišli smo na vrlo tvrdokoran sustav koji su skupa gradili i HDZ i SDP i o kojem su kroz stranačku infrastrukturu ovisni mnogi, kroz taj otpor smo morali proći. Taj je sustav tako velik da ga je teško mijenjati, ali se jednom u to mora krenuti jer ako ga se ne promijeni to dugoročno neće biti dobro za Hrvatsku i njene građane. Iz tog razloga je teško očekivati velik napredak, rekao je Petrov, ali ono što je MOST napravio u osam mjeseci je čudo. Mi i sada očekujemo barem jednako čudo, dodao je, ali se nadam da su i ljudi svjesni toga da bez obzira na to je li njima dobro, ako Hrvatskoj nije, ni njima za deset godina neće biti dobro. Zato pozivam sve građane da glasuju za Most, odnosno za promjene, rekao je Petrov.