Politika i gospodarstvo 09.12.2016. 12:17. Zadnja izmjena: 28.12.2016. 10:21.

Dan Obrtničke komore

Dodijeljene nagrade najboljim međimurskim obrtnicima

„Danas je velik dan za Obrtničku komoru i obrtnike, ali u Međimurju radimo na način da im takav bude svaki, jer to svojim vlastitim radom i žuljevima apsolutno zaslužuju“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti obilježavanja dana Hrvatske obrtničke komore – Obrtničke komore Međimurske županije. Ujedno je tom prilikom iz ruku domaćina, predsjednika komore Međimurja Borisa Lukovnjaka i potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore Mirze Šabića primio priznanje Hrvatske obrtničke komore, uz bok još i metalca iz Preloga Božidara Krušelja, cvjećarke iz Male Subotice Blaženke Kristofić, prijevoznice iz Gornjeg Kraljevca Stanke Žganec, te dobitnika zahvalnica HOK-a Dragice Horvat, Ivana Krištofića i Josipa Škvorca.

Na 14. po redu proslavi Dana međimurske obrtničke komore, najvišu nagradu Obrtničke komore Međimurja, nagradu za životno djelo statuu „Obrtnik Međimurja“ primila je Dragica Horvat, ugostiteljica iz Otoka, dok su plakete „Majstor godine“ pripale prijevozniku iz Murskog Središća Vladimiru Dobraniću, serviseru iz Knezovca Božidaru Horvatu, te vinogradaru iz Železne Gore Alojzu Tomšiću. „Hvala vam što ste nagradili naše nastojanje da poštenim radom i svojim rukama pokušamo stvoriti nešto za sebe, svoju obitelj, ali i zajednicu u kojoj živimo“, s ponosom je rekla dobitnica nagrade za životno djelo Dragica Horvat, ujedno se zahvalivši u ime svih dobitnika. Prilika je iskorištena da se dodijele i diplome te priznanja za 20 godina u obrtu, sveukupno njih 44.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, Mladen Križaić predsjednik HKG Međimurske županije, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak, te mnogi drugi gosti i uzvanici, među kojima i gradonačelnik Čakovca, ujedno saborski zastupnik Stjepan Kovač. 

Program su svojim nastupima uveličale članice Ženske vokalne skupine „Stridonne“ iz Štrigove.