Politika i gospodarstvo 08.04.2016. 08:39. Zadnja izmjena: 08.04.2016. 08:45.

Sjednica Skupštine MŽ

I oporba pohvalila rad župana Matije Posavca

Bez značajnijih kritika Skupština Međimurske županije jednoglasno je na svojoj posljednjoj sjednici prihvatila izvješće o radu župana Matije Posavca u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2015. godine.

U ime koalicije SDP-HSU-MDS, u prethodnoj raspravi SDP-ova vijećnica Nadica Jelaš najprije se osvrnula na „tehnikalije" kazavši kako je „opća ocjena da je izvješće bolje od prethodnih, no još uvijek preopširno"; potom pak je osvrćući se na sam rad župana istaknula da je „Međimurska županija postala otvorenija, simpatičnija i gostoljubiva zahvaljujući i aktivnostima župana".

S druge strane, napomenula je da pojedini skupštinski odbori rade vrlo slabo, sastajući se tek jednom godišnje, a zasmetala ju je i terminologija u izvješću u kojem se navodi da je primjerice „ministar Vrdoljak u Međimurje donio milijune kuna". Ne moramo govoriti da nam je netko nešto donio, poručila je.

Zanimljiv govor održao je vijećnik oporbenog HDZ-a  Aleksandar Makovec. Podsjetio je kako se na sjednici Skupštine prije godinu dana u raspravi o izvješću o stanju u prostoru raspravljalo o demografskoj katastrofi u Međimurju.

"Župana sam tada upozorio na to i upitao ima li Županija kakav plan u vezi demografske obnove. Odgovor je uglavnom bio da nema. No, u međuvremenu se župan oženio i dobio dvoje djece. Znači da ipak osluškuje što oporba govori. Isto tako izvješće o njegovu radu kraće je nego prethodno što također govori da osluškuje ono na što ukazujemo, makar to neće javno priznati. Uglavnom, kreće se u dobrom smjeru.", zaključio je Makovec.