Politika i gospodarstvo 30.03.2016. 13:40. Zadnja izmjena: 31.03.2016. 07:54.

Zakup lovišta

Petnaest međimurskih lovačkih društava potpisalo ugovore

Samo dan prije isteka dosadašnjeg zakupa, petnaest međimurskih lovačkih društava s područja Međimurske županije, danas (srijeda) je s Međimurskom županijom potpisalo ugovore o produljenju ugovora o zakupu zajedničkih lovišta na području Međimurske županije.

Ugovori o zakupu produljeni su za deset godina, za razdoblje od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2026. godine za zajednička otvorena lovišta Kotoriba, Draškovec, Goričan, Hodošan, Prelog, Dekanovec, Čakovec I, Nedelišće, Macinec, Gornji Mihaljevec, Štrigova, Mursko Središće, Vratišinec, Selnica i Čakovec III. Svih petnaest društava u roku od 90 dana morat će izraditi novu lovno-gospodarsku osnovu, nakon čega će se napraviti novi aneksi ugovora, jer se zakupnina više neće obračunavati po površini, kao do sada, već prema broju odstrijeljene divljači u lovnoj sezoni protekle godine, odnosno prema lovno-gospodarskoj osnovi koju lovačka društva tek trebaju izraditi.

Pet lovačkih društava "Patka" Donji Vidovec-Sveta Marija, "Jastreb" Domašinec, "Prepelica" Mala Subotica, "Zec" Čakovec i "Trčka" Sveti Martin na Muri, zbog ranijih prekršaja, u srijedu nije potpisalo ugovore o produljenju zakupa. Tijekom dana očekivalo se mišljenje resornog ministarstva za tih pet društava, kako bi se na sjednici Skupštine Međimurske županije u četvrtak i za njih dalo "zeleno svijetlo". Nakon potpisivanja ugovora, prigodno su se okupljenima obratili župan Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec.