Politika i gospodarstvo 31.08.2017. 14:49. Zadnja izmjena: 31.08.2017. 14:58.

Održana konferancija

Završio projekt Fini međimurski metal - uvođenje nove tehnologije obrade

Povodom završetka provedbe projekta „Fini međimurski metal – uvođenje nove tehnologije obrade“ održana je konferencija za medije u poduzeću Industrijski aparati i fina obrada metala – Mursko Središće d.o.o.  Direktor poduzeća g. Dražen Bobičanec predstavio je projekt i njegove rezultate.

Potaknuto stalnim rastom i povećanjem potražnje za proizvodnju strojeva, a slijedeći trendove u metalskoj industriji, poduzeće IAF je prijavilo projekt ulaganja na poziv „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“. U studenom 2016. godine, nakon potpisanog ugovora s Ministarstvom gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije krenulo je u službenu provedbu projekta.

Cilj ovog projekta je povećati konkurentnost poduzeća uvođenjem nove poslovne jedinice za proizvodnju novih grupa proizvoda te povećanje kapaciteta za proizvodnju postojećih. Uspješna provedba projekta je pridonijela ostvarenju Općeg cilj projekta, a to je povećanje konkurentnosti metaloprerađivačkog sektora osnaživanjem postojećih pozitivnih trendova zabilježenih u ovom sektoru (porast izvoza, proizvodnje i zapošljavanje).

Projekt ulaganja uključivao je izgradnju proizvodne hale, uvođenje nove tehnologije u proizvodnju, edukaciju zaposlenika za rad u novoj poslovnoj jedinici te promidžbene aktivnosti. Nova proizvodna hala i nadstrešnica veličine 600 m2 namijenjene su za završno sklapanje proizvoda i priprema za transport. Od opreme je nabavljen CNC obradni centar, IKT sustav za CAD/CAM, hidraulička stega, mosni kranovi i pročistač otpadnih voda. Provedbom projekta osigurani su preduvjeti za daljnji rast poduzeća, povećanje konkurentnosti na stranom tržištu, zapošljavanje novih 2 do 5 zaposlenika, povećanje izvoza gotovih proizvoda za 10% te povećanje prihoda poduzeća.