Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 08.11.2016. 14:38.

Kreativno i štedljivo

Nadjev za pile od žemički ili neke druge vrste sličnog peciva

Meso je znatna stavka u onom dijelu obiteljskog budžeta koji je namijenjen prehrani. Zato se štedljive domaćice dovijaju na različite načine da što bolje raspodijele i što izdašnije prirede mesne obroke. Umjesto običnog pečenja priređuju punjena teleća prsa ili punjeno pile. Dajemo vam ovdje savjete za jednu vrstu nadjeva za takvu pečenku.

Nadjev od žemlje:

Komadić maslaca izmiješa se sa dva žumanjka. Doda se fino nasjeckanog peršina i dvije smrvljene i u hladnom mlijeku namočene žemlje (cca. 10 dag) te se posoli.

Nadjev je dobar za teleća prsa i za perad, za par manjih pilića dovoljna je polovica ove količine nadjeva.

Punjena patka i priprema krumpira

Punjeno pile

Ragu

Umak od teletine

Nadjev od pilećih jetara

Priprema fazana, punjenje od gljiva

Izvor: 511