Pozornica 28.05.2016. 09:47. Zadnja izmjena: 28.05.2016. 09:53.

Mursko Središće

23. smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije

Gradski puhački orkestar Mursko Središće bio je u nedjelju, 15. svibnja, domaćin 23. smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije, na koju se u Mursko Središće odazvalo četrnaest orkestara iz cijelog Međimurja.

Smotra kojoj je suorganizator bila Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije započela je svečanim mimohodom (jer je, srećom, rano popodne bilo bez kiše) kojim su puhači pozvali "Serjončare" na program u sportskoj dvorani OŠ Mursko Središće. Poletne koračnice uz koje su glazbenici iz centra išli prema dvorani bile su jaki motiv za okupljanje prvo na igralištu uz školu, a zatim i u dvorani, to tim više što su u više orkestara zajedno koračali osnovnoškolska djeca i sijedi seniori, u trogeneracijskim postavama.

Impresivno je bilo otvaranje smotre: tristotinjak puhača stalo je na igralištu pred publiku u jedan orkestar i pod ravnanjem Petra Novaka, voditelja Gradskog puhačkog orkestra Mursko Središće zajedno odsviralo himnu i jednu revijalnu skladbu.Organizacijski odbor u kojem su radili Ivan Novak (predsjednik Gradskog puhačkog orkestra Mursko Središće), Marija Mikulaj, Nada Vuri, Radmila Baljak, Mario Hrešć, Petar Novak, Miroslav Tkalčić i Dražen Srpak besprijekorno je pripremio sve uvjete za održavanje smotre, a dobrodošlicu glazbenicima poželjeli su u Murskom Središću gradonačelnik Dražen Srpak i zamjenica župana Sandra Herman koja je i otvorila smotru.

Gradski puhački orkestar Mursko Središće, Limena glazba općine Kotoriba, Limena glazba općine Podturen, Limena glazba Dekanovec (podmladak), Puhački orkestar općine Domašinec, Puhački orkestar općine Nedelišće, Puhački orkestar općine Donja Dubrava, Puhački orkestar grada Preloga, Puhački orkestar općine Mala Subotica, Limena glazba Dekanovec, Puhački orkestar općine Donji Kraljevec, Puhački orkestar Goričan, Limena glazba Belica i Gradski puhački orkestar Čakovec predstavljeni su publici u službenoj konferansi Dejana Buvača pri izlasku na scenu, a domaćini su bili pripremili i programsku knjižicu uz koju se moglo pratiti smotru, s obiljem informacija o orkestrima, voditeljima, skladbama koje izvode...

Cjelokupni program više je nego uspio, što je publika koja je ispunila tribine u dvorani nagrađivala pljeskom, često itaktirajući orkestrima.