Život udruga 01.04.2016. 10:21. Zadnja izmjena: 01.04.2016. 11:05.

Udruga Zora

Predavanje Radnička prava u praksi u ponedjeljak, 4. travnja u TIC-u

Predavanje “Radnička prava u praksi – Temeljne obaveze i prava iz radnog odnosa” održat će se u ponedjeljak, 4. travnja s početkom u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Čakovec, Bana Josipa Jelačića 22B (kompleks stare vojarne).

Predavanje će održati Siniša Miličić iz Regionalnog industrijskog sindikata Varaždin, a teme koje će biti obrađene su zasnivanje ugovora o radu, sigurnost na radu i zaštita zdravlja, radno vrijeme, godišnji odmori, plaće i naknade, prestanak ili otkaz ugovora o radu, radnički predstavnici, sindikati i štrajk.

S obzirom da je u istraživanju “Moje mjesto u zajednici”, koju je udruga Zora nedavno provela na području Međimurske županije, zaštita radničkih prava prepoznata kao jedna od prioritetnih potreba građana, ovo predavanje bit će zanimljivo svim zaposlenim kao i nezaposlenim osobama koji se žele bolje informirati o svojim pravima.

Predavanje se provodi u suradnji udruge Zora i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u sklopu projekata "Moje mjesto u zajednici" i "Istakni se, osvoji posao".

Prije predavanja, na istom mjestu u 9 i 30 sati, dodijelit će se potvrde o uspješno završenoj trotjednoj edukaciji koju je 40 nezaposlenih pohađalo u Klubovima za zapošljavanje Čakovec, Mursko Središće i Prelog u sklopu projekta "Istakni se - osvoji posao". Time je završen treći ciklus edukacije u sklopu koje su nezaposleni učili o aktivnom traženju posla i upravljanju karijerom, razvijali svoje osobne i profesionalne kompetencije.

Izvor: Marina Kolar