Košarka 22.08.2016. 11:47. Zadnja izmjena: 22.08.2016. 11:51.

Pripreme

Košarka: Karla Škoda opet u dresu Hrvatske

Mlada i talentirana košarkašica Radosti iz Čakovca, Karla Škoda, dobila je poziv za pripreme s Hrvatskom ženskom U-14 reprezentacijom.

Nakon što je 18 igračica odradilo desetodnevne pripreme u Slavonskom Brodu, odabrano je 12 cura koje će predstavljati Hrvatsku na 12. po redu Slovenia Ballu U-14, neslužbenom Europskom prvenstvu za cure. Karla je kao i prošle godine upala među 12 najboljih Hrvatskih košarkašica. Veliko priznanje za nju kao i njen klub Radost! Treba spomenuti kako je Karla prije samog početka priprema sa Hrvatskom individualno trenirala nebi li došla što spremnija u Slavonski Brod. Sa njom su individualno radili treneri Matija Terek i Roko Sorić pa tako i njima treba pripisati zasluge za ovaj uspjeh.

Karla je sa Hrvatskom osvojila treće mjesto na Slovenija Ballu. Naše su cure u prvom susretu slavile protiv Slovenije s 66:38, a naša je košarkašica u tom susretu igrala 15 minuta te ubacila dva poena uz dvije osvojene lopte. Poslije toga uslijedila je pobjeda protiv Makedonije 62:57 u kojem je Karla bila jedan od ključnih igrača iako je igrala svega nešto više od 12 minuta. Za to je vrijeme ubacila devet poena (3/4 dvica, 1/2 trica).

Nakon dvije pobjede uslijedio je prvi poraz i to od kasnijih prvakinja, Mađarske s 73:70. Karla je u tom susretu bila najbolja igračica Hrvatske s 14 poena (dvica 1/5, trica 4/4) te dva skoka i osvojenom loptom u 19 minuta na terenu.

U polufinalu je Hrvatska igrala protiv snažne Španjolske koja je bila puno bolja i slavila s 78:39. 13 minuta u igri za Karlu koja je u tom periodu ubacila tri poena uz dva skoka i imala jednu osvojenu loptu. Utakmica za treće mjesto i brončanu medalju igrala se protiv Italije. Hrvatska je slavila nakon produžetka s 59:55. Karla je igrala 23 minute, ubacila je tri poena uz šest skokova, jednu asistenciju i čak tri osvojene lopte.

Veliki uspjeh za Hrvatsku i našu Karlu koju uskoro čeka nova sezona u kojoj će s suigračicama iz Radosti opet krenuti u osvajanje regije sjever i plasman na završnicu prvenstva Hrvatske.