Kolumne 10.03.2017. 12:51. Zadnja izmjena: 10.03.2017. 12:55.

Komentar Željke Drljić

Župane, vatru gasi, brata spasi!

Velika je frka u redovima SDP-a međimurskog. Ne znaju kako s političke karte izbrisati Stjepana Kovača, aktualnog čakovečkog gradonačelnika, koji im je postao olovni uteg oko vrata i vuče dnu... Preslaguju, muče se, a Stjepan se pokazao tvrđim orahom, nego se na prvi pogled činilo. U SDP-u su, zasad, na tragu ideje da taj problem riješe tako što će izbornom pobjedom pozicionirati svog čovjeka (Mladena Novaka) za župana, uz dva haenesova zamjenika, te dobiti poziciju gradonačelnika Čakovca (koju bi trebao izboriti Matija Posavec) - uz dva esedepeova zamjenika.

Zamjenicima iz svojih redova bi Posavcu osigurali mir i dobro u vijećnici, ali, u takvoj križaljci otpada Zoran Vidović (HSS) koji je panično odjurio u krilo SDP-a (čakovečkog) nadajući se mirnoj, zamjeničkoj foteljici. Otpadne li Vidović, esedepovcima ostaje (ne)moralna obveza da ga negdje "udome"... al, gdje? Sva direktorska mjesta su zauzeta... jedino... da ga vrate odakle ga je politika i doplavila - u Međimurje-plin. A tamo bi mogao biti, recimo, šef Odsjeka za druženje, sport, rekreaciju, (j)užine, te zaštitu okoliša i poslovne etike.

POTOP

Ne izume li esdepeovci efikasnu strategiju, najmanja briga bi im mogla biti Kovač... voda će preplaviti Čakovec, utrnut će svjetlo u potopu... utopit ćemo se u plavetnim bespućima povijesne zbiljnosti...

Ma, šalim se, nije (još) dotle došlo... istina je da crveni pravog čovjeka za Čakovec nemaju, al nemaju ni plavi (štrumfovi). HDZ ima samo dva jaka igrača - jedan stanuje u Prelogu, drugi u M. Središću i - Čakovčanima ne mogu pomoći.

U GRADU ZRINSKIH I CRNIH VRANA...

Matija Posavec se još uvijek koleba: nije načistu treba li se izložiti pogibelji i pobijediti Kovača u gradu Zrinskih i crnih vrana.... ili, ležerno, u još jednom mandatu župana, uz fanfare, rezati vrpce pred projektima koje je započeo... Dok se Posavec lomi, koalicijska ga braća preklinju: "Župane, vatru gasi, brata spasi!"


A... u gradu Zrinskih i crnijeh vrana,

čiji junaci ginuše od teškijeh rana,

Kovač mladi mučne misli roji,

srce mu se stislo, Posavca se boji!

Na megdan im valja poć i ginut za moć!

Nad gradom drevnih junaka,

nove vrane, kričeći im broje dane.

I ne brinite, ljudi, za njihove mane,

djela će im, jednom, pošpricati - vrane.