Piće i hrana 29.07.2019. 14:46. Zadnja izmjena: 29.07.2019. 14:46.

Večeraaa?

Punjeni patlidžan s češnjakom i sirom

Patlidžani su povrće koje pruža niz zdravstvenih prednosti. Mogu pomoći u prevenciji osteoporoze, ublažiti simptome anemije te poboljšati kognitivne funkcije. Donosimo recept s patlidžanom koji možete isprobati. Potrebne su vam dvije žlice maslinovog ulja, dva veća patlidžana, luk, dva češnja češnjaka, žlica origana, 30 grama parmezana, 150 grama prezli, 400 mililitara paradajz sosa, bosiljak, sol i papar.

Patlidžan prepolovite po dužini pa nožem izvadite meso iz sredine. To meso pržite na ulju u tavici zajedno sa isjeckanim lukom i češnjakom. Miješajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Izdubljene dijelove patlidžana posolite i ostavite 15 minuta. Nakon toga odstranite vodu koju je pustio te mješavinom koju ste pripremili u tavici napunite udubljenja u patlidžanu i preko toga posipajte prezle i parmezan. Stavite u vatrostalnu posudu te prelijte paradajz sosom, posipajte s malo origana i pecite u na 180 stupnjeva oko 30 minuta.