Piće i hrana 26.11.2019. 12:35. Zadnja izmjena: 26.11.2019. 12:35.

Jednostavni desert

Torta od keksa

Jednostavni recept, tortu od keksa bez pečenja, pripremite od 600 grama čajnih keksa s komadićima čokolade, 500 mililitara slatkog vrhnja, tri mala sirna namaza, četiri žlice kiselog vrhnja, 100 grama šećera u prahu i 200 mililitara mlijeka.

Okrugli kalup promjera 22 cm obložite prozirnom folijom ako tortu namjeravate istresti nakon hlađenja. Ako radite u kalupu kojemu se otvaraju stranice, onda je folija potrebna samo samo na stranicama.

Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu kako bi dobili šlag. Dodajte tome kiselo vrhnje i sirni namaze te miješajte dok se sve ne sjedini. Svaki keks kod slaganja umočite u mlijeko i slažite u krug po stranici kalupa. Preko složenog reda keksa nanesite sloj kreme oko dva centimetara debljine. Na to posložite drugi sloj keksa, a zatim i drugi sloj kreme tako dugo dok se sve ne potroši. Tortu stavite u hladnjak da se dobro stisne. Ostalu kremu sačuvajte u zatvorenoj posudi jer će vam trebati za premazivanje torte kada se stisne. Ohlađenu tortu oslobodite kalupa pa ju sa svih strana premažite ostatkom kreme. Posipajte struganom čokoladom i poslužite.