Piće i hrana
26.06.2014. 00:00.
Zadnja izmjena: 17.11.2016. 14:05.
Staro tradicijsko jelo
Tenka prosta zlev(anj)ka ili cicvara pravi se s kiselim mlijekom
Sastojci:
- 1 litra kiselog mlijeka
- 60 dag kukuruznog brašna
- 4 dl kiselog vrhnja
- 4 jaja
- 10 dkg masti
- malo soli
- 10 dag šećera
- 15 dag mljevenih oraha
- šećer u prahu
Postupak:
Mlijeko, brašno, šećer, sol i jaja smiješajte u žitku masu. Lim, ili bolje zemljanu posudu, dobro namastite pa ulijte smjesu. Lim mora biti dovoljno velik da smjesa bude tanka, što tanja.
Odozgo zalijte vrhnjem i pospite orasima. U zagrijanoj pećnici na srednje jakoj vatri pecite 15 minuta. Pošećerite i vruće servirajte.
Izvor: 2337