Kolumne 03.04.2018. 08:31. Zadnja izmjena: 06.04.2018. 08:33.

Logopedski kabinet Sonus

Što rade logopedi i kada je potrebno zatražiti njihovu pomoć?

Logopedskom procjenom logoped procjenjuje vještine socijalne komunikacije osobe (kontakt očima, komunikacijske funkcije i sredstva), jezično razumijevanje, jezičnu produkciju (izražavanje), govor (artikulaciju pojedinih glasova, tečnost, ritam i tempo govora) te glas. 

Kod djece predškolske dobi važno je procijeniti predvještine čitanja i pisanja (fonološka svjesnost i imenovanje, grafomotorika, vizualna percepcija, pripovijedanje), kao i vještine čitanja i pisanja u djece školske dobi.

Važnu ulogu tijekom procjene imaju roditelji ili pratnja koji, iako procjenu samo promatraju, logopedu daju i anamnestičke podatke o tijeku trudnoće i poroda, ranom psihomotoričkom razvoju djeteta, dodatnim teškoćama ili oboljenjima.

Konačno, cilj logopedske procjene je, uz stvaranje temelja za terapiju i postavljanje dijagnoze. Tu je važna suradnja i sa drugim stručnjacima (neuropedijatar, otorinolaringolog edukacijski-rehabilitator, psiholog i dr.).

Logopedski kabinet Sonus prvi je privatni logopedski kabinet na području Međimurske županije koji posluje od 23. listopada 2017. i to u Čakovcu na adresi Buzovečka 71. Vlasnica i voditeljica kabineta je Željka Slaviček, magistra logopedije.

Logopedski kabinet Sonus

Buzovečka 71, Čakovec
095 432 1002

Izvor: 3284